öğrenen . düşünen . dönüştüren
Yeni İnsan Atölye çalışmaları, öğrenen topluluklar yaratma misyonuyla, insanın "insan olma" mekanizmalarını anlaması ve sistemik düşünceyle hareket etmesi üzerine oluşturulmuştur.

[atölye çalışmaları]
Sistemik düşünceyle hareket etmek, bir tasarımcı gibi düşünme disiplinidir. Bu, kişinin bağımsız düşünmesine ve incelediği bir probleme cevap olarak kendi fikirlerini üretmesine, özgüvenini geliştirmesine yardımcı olur.
Bu anlayış kişiye bakmayı, anlamayı, sorgulamayı, eleştirisel düşünmeyi getirirken kendi dogmatik anlayış, yönetim ve düşünüş şeklini fark ettirir. Kişi öğrenen, düşünen ve dönüştüren bir birey olarak davranır.
Bu bakış açısıyla oluşturduğum ve sunduğum kurumsal atölye çalışmalarıyla, gençlere, ebeveynlere, yöneticilere ve öğretmenlere parçaları tek tek görmek yerine bütünsel bakış açısıyla bakmanın gücünü anlatıyorum.
Eğitimde Liderlik
YENİ İNSAN +
Neredeyse bütün büyük şirketlerin geleceğin liderlerini yetiştirmek için özel kurguladıkları programları, akademileri varken eğitim kurumları bunun neresinde?
Eğitim sektörüne yetişmiş liderler yaratmak için okul yönetimini sadece öğretmen olmaktan ayrı bir meslek olarak görmek, okullarda değişim gelişimine etkili bir şekilde liderlik etmek ve bu gelişimi yönlendirmek için beceriler kazanmak büyük önem taşıyor.
Zihin Modelleri
YENİ İNSAN +
Zihin Modelleri zihnimizdeki yerleşmiş olan varsayımlar, genellemeler yani akıl kalıplarımızdır.
Yaratım gücümüzün işleyiş prensibini anlamak zihin kalıplarımızı fark etmekle başlar.
Bu farkındalık bakış yollarımızdaki sınırları ortaya çıkarabilmemiz için gerekli açıklığı sağlar.
YENİ İNSAN +
Değerler
Bir insanın veya bir kurumun ruhunu ve kültürünü oluşturan şey sahip olduğu bakış açısı, inanç ve değerleri.
Değerler aslında bir nevi kişinin yaşamında veya bir kurumun varoluşunda ifade bulacağı yol, üslup, davranış biçimi.
İçinde bulunduğumuz kurumlarda veya bireysel ilişkilerimizde hepimiz kendi düşünce sistemlerimizi ve değerlerimizi yansıtıyoruz. Ancak hatırlamamız gereken birlikte öğrenme ve gelişme sürekliliğini başarıyla sağlamak için ortak değerlerde buluşmamız gerektiği.
Vizyon ve İmgeleme
YENİ İNSAN +
Her şey, önce düşünceyle başlar. Düşüncede var olduktan sonra gerçekte var olur. Albert Einstein,
“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıdır, oysa hayal gücü tüm dünyayı kucaklar, ilerlemeyi teşvik eder ve evrimi doğurur” demiş.
Vizyon, yaşamımızda olmak istediğimiz yerde olmak için ilerleme yönümüzü belirlemek ve sonra düşüncelerimizi, davranışlarımızı, üstlendiğimiz rollere göz atmaktır. Çünkü vizyon geleceğimizin resmidir. “Ne yapmak istiyoruz?” sorusunun cevabıdır.
YENİ İNSAN +
Takım Ruhu
Takım Ruhu birlikte gelişim ve öğrenmeye yönelik motivasyondur. Ebeveynlik becerisi de dahil olmak üzere, herhangi bir mesleki konuda takım ruhuyla hareket etmek
gruplarının bireysel perspektiflerin ötesinde yatan büyük resmi görebilme becerisidir. Takım olmanın ve takım olarak öğrenmenin anahtarı diyalogdur.
YENİ İNSAN +
Dur. Bak. Dinle.
“Dur. Bak. Dinle.” hareketinin prensibi çevremizde olup biteni anlamak, bir olayın, durumun içinden geçerken hislerimizi, duygularımızı, düşüncelerimizi, endişelerimizi fark ederek kendimizi ustalıkla yönetme disiplinidir. Sadece bunu yaparak hayatımızı tekrar döngüsünden çıkarıp yeni olasılıklar yaratabilme tutumudur.